Hei! Nå har Fredrikstad kommune fått en ny energismart medarbeider. Jeg heter Marianne Riddervold Kahrs og jeg har nettopp startet i Fredrikstad kommune. Jeg har et stort engasjement for bærekraftige løsninger og har min bakgrunn som energi- og smart-by-rådgiver. Jeg har jobbet 11 år som energirådgiver hos COWI, og de siste årene har jeg jobbet i Smart Innovation Norway i Halden, hvor jeg har jobbet i prosjekter i flere kommuner der fokus i prosjektene har vært å ta i bruk ny teknologi, jobbe med bærekraft og skape godt samarbeid mellom næringsliv, forskning og kommune. De siste årene har lært meg mye nytt, og nå ivrer jeg etter å bruke min bakgrunn og kompetanse til å få enda flere spennende, klimavennlige og smarte prosjekter realisert i Fredrikstad.

Jeg skal holde til i Byggteknisk stab, i Etat for bygg og eiendom, og her har jeg kollegaer med godt driv og store fremtidsvisjoner. Den kunnskapen jeg har fått om organisasjonen sier meg at vi skal jobbe med stabil drift, samtidig som vi skal ta grep for å skape et moderne og bærekraftig Fredrikstadsamfunn fremover. Dette blir spennende!

Allerede på min tredje dag i ny jobb dro jeg sammen med mange nye kollegaer til konferansen Smart Kommune, som ble arrangert på Fornebu hos Telenor. Vi fikk høre om digital tvilling i Ålesund som gir mulighet for analyser og beslutninger, holdningsskapende mobilitetsarbeid og luftsensorer i Bodø, beredskapsarbeid og risikovurderinger i Stryn, flomsikringsarbeid i Nord-Gudbrandsdalen, og smart barnehageopptak i Nordreisa. Felles for prosjektene er at de tar i bruk ny teknologi for å løse utfordringer på en bedre og mer effektiv måte. Prosjektene er samarbeidsprosjekter mellom kommune, privat næringsliv og akademia som skal bidra til å løse de komplekse utfordringene kommunene står overfor.  Den teknologiske utviklingen knyttet til IoT, Kunstig Intelligens og 5G nett, som vi også ble introdusert for, vil gi Fredrikstad kommune spennende muligheter fremover i alle etater kommenterte flere av mine kollegaer – som også viste sin begeistring for seminaret. Nå skal vi bruke ny kunnskap og nye kontakter i vårt videre fremtidsrettede arbeid.  

Jeg gleder meg til å ta fatt på nye arbeidsdager.

Hilsen Marianne Riddervold Kahrs

maikah@fredrikstad.kommune.no
Ta kontakt om du vil dele ideer eller samarbeide om bærekraftige og energieffektive bygg.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.