Med besøksforbud på landets sykehjem, er det behov for å tenke nytt og digitalt. Fredrikstad kommune har ordnet med en løsning for å bruke digitale hjelpemidler for tilrettelegge for at pårørende og beboere kan møtes på samme måte som ansatte har møter, og elever landet over får undervisning.

Selve videokonferansen går i Microsoftverktøyet «Teams». Løsningen baserer seg også på et konsept der den ansatte på sykehjemmet kan kalle inn til videomøtet. Tilbudet har blitt svært godt mottatt av pårørende, og fungerer veldig bra, sier Birgitte Skauen Kopperud, etatssjef for omsorgssentre i Fredrikstad kommune.


-Løsningen krever ikke en spesiell klient hos den pårørende og er derfor tilgjengelig for alle, sier digitaliseringssjef i Fredrikstad kommune, Ketil Johansen.

-Løsningen er sikker for både pårørende og pasienter, og bruker ikke sosiale medier eller andre løsninger. Det er produsert brukermanualer både for ansatte og pårørende, forteller han videre.

Vi tenkte det kunne vært nyttig for andre kommuner å se hvordan vi har gjort det. Her kan du laste ned veiledningene virksomhet Digitalisering har laget for hhv. pårørende og sykehjemmene.

For en liten demonstrasjonsvideo, se Facebook-innlegg:

https://www.facebook.com/groups/smartfredrikstad/permalink/502696077094393/

For evt. ytterligere informasjon, kontakt meg på gard@fredrikstad.kommune.no

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.