I henhold til strategien for Smart Fredrikstad skal det opprettes en «Smart Fredrikstad Innovation Lab». Det blir et lokale – helst i sentrum – der vi kan vise frem smartbyløsninger og –prosjekter som finnes i Fredrikstad – uavhengig av om de har opprinnelse i kommunen, næringslivet, akademia eller samfunnsliv. Det blir også et sted innbyggerne kan lære mer eller bidra og gjerne med arbeidsplasser der folk kan sitte samme og jobbe på felles prosjekter, og gjerne være en uformell møtearena.

Flere byer i Europa har opprettet lignende labber, ofte i tilknytning til teknologi- og startup-miljøer, se gjerne de i København, Malaga eller Antwerpen.

Den smarte byen skaper vi sammen. Håpet er at vi også kan skape smartbylabben sammen, at det ikke bare blir en lab, men et miljø som består av beslektede, tilgrensende og overlappende miljøer.

Vi inviterer derfor til sonderingsmøte om et slikt miljø/lokale på Rådhuset onsdag 19. september kl. 14 (vær presis, jeg må hente alle inn som én gruppe).

Møtet skal forsøke å finne svar på følgende:

 • Hvilke aktører kan være interessert i en slik samlokalisering, evt. delvis samlokalisering (f.eks. arbeidsplass der 1-5 dager i uka)?
 • Hvilke aktører har hvilke idéer/behov/ønsker?
 • Hvilke aktører kan bidra med hva?
 • Hvilken tematisk eller faglig avgrensing bør et slikt miljø ha?
 • Hvilke aktører – som evt. ikke er tilstede på møte – bør kontaktes/inviteres i etterhånd?

Følgende aktører er blitt identifisert som mulige interessenter, og vil få invitasjon direkte via e-post:

Næringsliv:
Hackstad, Blenderkollektivet, Cityplan, Fredrikstad Energi, Østfold Energi, Drivhuset, Smart Innovation Norway, Ryen Eiendom, OBOS, NxTech, Sweco, Norconsult, Dignio, Atea, Eker Design, Værste, Multiconsult, Comlight, Rambøll, COWI, Sensio, Jotne, Arca Nova

Stat:
Vegvesenet, Høgskolen i Østfold, BaneNOR,

Kommune:
IT, Teknisk Drift, Borg Havn, Næring, Byutvikling

Samfunnsliv/organisasjoner/annet:
Visit Freikstad og Hvaler / Gamlebyen Living Lab, Kodeklubben, Norsk senter for sirkulærøkonomi, Østfoldforskning, Fredrikstad Næringsforening, Sentrumsforeningen

Dersom du/din virksomhet vil være med på møtet send en e-post til gard@fredrikstad.kommune.no. Dersom du oppdaget møtet for sent, eller ikke kan stille, men har innspill, ta også gjerne kontakt i etterkant.  Ta også gjerne kontakt i forkant om du har spørsmål.

Fredrikstad satser på å være først ut i Norge med en slik lab. Det kan bli spennende 🙂

2 replies
 1. Qazi Sohail
  Qazi Sohail says:

  Veldig bra initiative. kor langt har dere gått frem i etableringsprosessen? Er innovasjon labben allerede oppe og i drift eller?

  Hilsen
  Qazi fra Halden

  Svar
  • Gard Jenssen
   Gard Jenssen says:

   Hei Qazi, nei den er ikke oppe og går, men vi er i gang med prosjektet og håper å få den opp i løpet av våren. Det er mange variabler som skal på plass. Vi poster av og til om fremdriften, sjekk http://www.smartfredrikstad.no/blogg/

   Smart Innovation Norway er blant aktørene som er invitert med i prosjektet.

   Mvh. Gard 🙂

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.